Povodí Spey - II


Knockando, jediná whisky, která uvádí na nálepce datum destilace, takže pokud ji napřed nalijete do karafy, múžete vystupovat jako nesmírní znalci.

Aroma: kořenité, ořechové, v nose trochu štiplavé.

Příchuť: lehká, peprná, čistý konec.

 "Hebká, snadno se pije."

 

 

 

 

 

 

 

 

"Pěkně stavěná, s rozvinující se chutí." 

Mortlach znamená v gaelštině "údolí ve tvaru mísy". Tato whisky se používá jako hlavní příměs do několika míchaných whisky, mimo jiné i do Johnnie Walker Red Label.

Aroma: lehké, svěží, ovocné.

Příchuť: kouřová, dřevitá, s nádechem vanilky, karamelová, více vrstevnatější než naznačuje vůní.

Palírna Linkwood byla postavena v roce 1821. Asi nejvíce ji "proslavil" jeden z jejích bývalých ředitelů (jistý pan Roderick MacKenzie) který byl natolik přesvědčen že sebemenší změna v lihovaru by mohla ovlivnit kvalitu produkované whisky, že zakázal strhávat ze zdí pavučiny, neboť se domníval že přispívají ke kvalitě výsledného výrobku.

Aroma: sladké, slabě rašelinné.

Příchuť: karamelová, nasládlá, velmi čistá.

 

 

 

 

 

"Lehká jako pírko."

Cardhu, název této palírny znamená v gaelštině "Černá skála". Tato whisky se přimíchává především do Johnnie Walker Black a Red Label. Mimochodem, tato sladová whisky byla u nás dříve k dostání za cenu opravdu nepříliš vysokou.

Aroma: lehké, citrusové, slabě zemité.

Příchuť: svěží, řízná, lehce dřevitá a kouřová

 

 

 

Zpět na začátek

Zpět na Spey I

 

 

Pokračování